Adresa: Bruna Bušića 51, Imotski Nazovite nas: 021 240 894 E-mail: fc.tempo@arsillyrica.hr

FC TEMPO

FC TEMPO

NASTANAK I POVIJEST FC TEMPO

1.3.2010. otvoren Fitness centar Tempo u Imotskom u Zvonimirovoj ulici. Osnivač teretane bio je veliki sportski entuzijast Robert Lončar koji je otvaranjem FC Tempo pokrenuo organiziranu sportsku rekreaciju u obliku teretane s ciljem zadovoljavanja potreba za očuvanjem, održavanjem, poboljšanjem i unaprjeđenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja građana Imotske krajine, obogaćivanjem slobodnog vremena tjelesnim vježbanjem i sportskim aktivnostima.

26.1.2011. osnovana Sportska udruga Fitness centar Tempo kako bi provodila navedene aktivnosti i projekte te uključila što veći broj sportskih rekreativaca. Osnivač i predsjednik udruge bio je veliki sportski entuzijast Robert Lončar, a tajnica udruge bila je Natalija Kolbas.

1.3.2013. FC Tempo seli u novu i veću dvoranu u ulici Brune Bušića 51, te svoju ponudu dodatno obogaćuje većim izborom sprava.

1.5.2016. Na ovaj je tužan dan predsjednik i trener te osnivač FC Tempo Robert Lončar, skupa s tajnicom i životnom partnericom Natalijom Kolbas, nastradao u prometnoj nesreći. Natalijin se život ugasio 3. svibnja, a Robertov 13. svibnja 2016. Počivali u miru Božjem.

1.6.2016. Shrvani tragičnim događajem udruga je održala skupštinu u kojoj je za predsjednicu udruge izglasana Sanda Lončar Ružić, za potpredsjednicu Ivana Matić Bogunović te za tajnicu Marija Lozo Ujević.

15.6.2016. FC Tempo nastavlja s radom a voditelj postaje Marin Tomas.

1.10.2016. Timu se pridružuje Branimir Parlov i u program se uvode grupni programi za žene TEMPO FEMALE.

1.3.2017. Otvorena je multidisciplinarna dvorana TEMPO Plus u kojoj se održavaju zasebni individualni i grupni programi, uvode se i funkcionalni grupni programi za muškarce.

21.12.2018. Početak provedba projekta TEMPOriranje koje je sufinancirano od EU Socijalnog fonda kroz  Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport UP.02.1.1.08.

Udruga od samog početka kontinuirano zapošljava, od 2016. i po dva trenera, a od prosinca 2018. provodi projekt TEMPOriranje, financiran sredstvima Europske unije, te zapošljava još 2 osobe (voditeljicu projekta i asistenticu trenerima).

U razdoblju od 2016. do danas, Udruga je dodijelila ukupno 9 stipendija studentima kineziologije i srodnih djelatnosti.

TEMPO DVORANE I OPREMA

U sklopu FC Tempo postoje dvije sportske dvorane za tjelovježbu i rekreaciju a to su teretana i Tempo Plus dvorana, svlačionice, tuševi i sanitarni čvor, ukupne, ulazni pult i prostor za odmor i osvježenje.

TERETANA je dvorana sa spravama za tjelovježbu, odnosno za ciljano jačanje, nadogradnju ili održavanje mišićnog sustava. Opremljena je vrhunskim spravama za kardio i body building svjetskih marki Life Fitness, Precor, Cybex, Technogym, V-Gym i slično, te izbor sprava omogućuje vrhunski trening kako profesionalnim sportašima tako i rekreativcima. Teretana je dostupna Tempo članovima neograničeno, radnim danima od 9 – 22 sata, te subotom od 8 – 12 sati, a koristi se za individualni kružni trening.

DVORANA TEMPO PLUS je multifunkcionalna dvorana opremljena rekvizitima za funkcionalni trening (T-Rex, bučice, girje, konopi, plyo klupe, steperi i sl.), prilagođena i grupnim i individualnim treninzima.

TEMPO TIM

Sanda Lončar Ružić, predsjednica

Ivana Matić Bogunović, potpredsjednica

Marija Lozo Ujević, tajnica

Anamarija Buljan, voditeljica projekta

Milan Brečić, trener

Tina Luetić, asistentica

Marin Tomas, nutricionist i trener

 

Vanjski suradnici:

Branimir Parlov, Dragan Popadić, Marko Rebić, Mateo Patrlj, Ella Bilopavlović.

TEMPO DIZAJN

Od osnutka FC Tempo nastoji svoje članove opremiti artiklima koje imaju Tempo logo, kao što su Tempo sportske torbe, majice, rokovnici, penkale, kišobrani, boce, čaše, privjesci, ručnici, i slično.

Trenutno je u ponudi majica NEVER GIVE UP u bojama.

DOPRINOS ZAJEDNICI

#NEVERGIVEUP – Poduzetništvo u sportu, prosinac 2017. u trajanju od četiri dana u pokroviteljstvu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na kojoj su sudjelovali predstavnici 15 klubova i 5 predavača

TEMPO PLUS – najam, opremanje i otvaranje dvorane ožujak 2017. na adresi Bruna Bušića 51, za održavanje funkcionalnih treninga i sportskih priprema.

TEMPO TOTAL BODY CHALLENGE – svibanj 2018. – natjecanje u izdržljivosti

90 DANA ZA PROMJENU – program mršavljenja i zdrave prehrane za članove

BE ACTIVE – rujan 2016., rujan 2017. sudjelovanje u Europskom tjednu sporta u pokroviteljstvu Janice Kostelić, državne tajnice za sport

TEMPO BLUE FRIDAY – studeni 2017. – uvođenje i izrada programa treninga i prehrane novim članovima, poticanje na aktivnost i zdravu prehranu

LJETO U TEMPU – srpanj/kolovoz 2017., 2018. programi za studente

FALL IN FITNESS – program za mršavljenje i kondiciju, rujan/listopad 2017.

TEMPO STIPENDIJE I PRAKSA – stipendiranje studenata i mentorstvo studenata kineziologije od strane trenera FC TEMPO 2018.; 2019.; 2020.

ZDRAVSTVENA NJEGA ZA SVAKOGA – Edukacija i radionica održana u travnju 2017., i travanj/svibanj 2018. koji je obuhvatio tri radionice u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Imotski te Hitnom medicinskom službom ispostava Vrgorac, Šestanovac.  Radionice su predvodili dr. Mate Kasalo i dr. Hari Nikolić, a teme su bile: 1) Tečaj osnovnog održavanja života za djelatnike žurnih službi (policajci i vatrogasci); 2) Tečaj naprednog održavanja života za medicinsko osoblje na području Splitsko – dalmatinske županije; 3) Tečaj zdravog življenja za članove SU Fitness centar Tempo.

KONTAKT